به نام قدرت مطلق الله
در باب دستور جلسه هفتگی؛ ظرفیت، مسئولیت (قبله گم کردن)
به قلم کمک راهنما لژیون چهارم همسفر مریم
اگر مسئولیتی به کسی داده میشود باید بتواند در خدمتی که انجام میدهد رفع اشکال کند و آتش درون خودش را مهار کند تا بندهای منفی را برطرف کند و آتش را تبدیل به نور کند تا باعث سازندگی شود.
دستور جلساتی که در کنگره ۶۰ وجود دارد متناسب با نیاز ما و بسیار منظم و حسابشده است و در این هفته ما میتوانیم هم با واژه ظرفیت و هم مسئولیت آشنا بشویم و اینکه چه ارتباطی بین این دو وجود دارد و بدانیم قبله گم کردن به چه معنا است و چه زمانی اتفاق میافتد.
ظرفیت؛ به معنی گنجایش، اندازه، میزان و تحمل است؛ یعنی یک ظرف تا چه اندازهای گنجایش دارد. مثلاً یک لیوان را بهاندازه خود لیوان میتوانیم داخل آن آب بریزیم و نمیتوانیم بهاندازه یک پارچ داخل آن آب بریزیم و اگر بریزیم اضافههای آن از لیوان به بیرون ریخته میشود و ظرفیت این مقدار آب را ندارد.
هر چیزی را در نظر بگیریم یک ظرفیت و نقطه تحملی را دارد و ما انسانها باید سعی کنیم در تمام سطوح ظرفیت و نقطه تحمل خودمان را بالا ببریم. چراکه اگر ظرفیت لازم برای انجام کاری و یا قبول مسئولیتی را نداشته باشیم نمیتوانیم در آن جایگاه قرار بگیریم و یا اگر قرار گرفتیم دچار مشکل و سردرگمی و عدم تعادل میشویم.
اما چگونه میتوانیم ظرفیت و نقطه تحمل خودمان را بالا ببریم؟ آیا یکدفعه میشود نقطه تحمل خودمان را بالا ببریم؟ بالا بردن ظرفیت و نقطه تحمل یکدفعه امکانپذیر نیست، باید ذرهذره انجام بگیرد و با تفکر، تجربه و آموزش میتوانیم کمکم ظرفیت خودمان را بالا ببریم. پس بالا بردن ظرفیت ارتباط مستقیم با دانایی دارد که ظرفیت بیشتر یعنی دانایی بیشتر و برعکس
مسئولیت؛ به معنای وظیفه، تکلیف، رسالت و پاسخگو بودن است؛ یعنی وظیفهای که به عهده ما گذاشته میشود و باید مسئولیت خودمان را بهدرستی انجام بدهیم و در قبال آن مسئولیتی که داریم پاسخگو باشیم و درواقع مسئول کسی است که مورد سؤال قرار میگیرد.
اگر دقت کنیم همه ما مسئولیتهایی داریم حالا این مسئولیت میتواند مسئولیت از شهر وجودی خودمان باشد که مهمترین و بزرگترین مسئولیت ماست و یا مسئولیت اداره یکخانه، شرکت، مدرسه، مغازه، کارخانه و شهر و... باشد و یا خیلی از مسئولیتهای دیگر که با قرار گرفتن در جایگاه به عهده ما گذاشته میشود مثل مسئولیتهایی که یک پدر دارد یا یک مادر، خواهر، برادر، دبیر، نگهبان، استاد، مهماندار، کمک راهنما، مرزبان، ایجنت، دیدهبان و ... دارد که چون در این جایگاه قرار گرفتند باید مسئولیتهای خودشان را بدانند و درست عمل کنند تا موفق باشند.
اما قبل از دادن مسئولیت به شخصی و یا قبل از قبول کردن مسئولیتی باید ظرفیت آن محیا بشود و باید انسانها را بر اساس ظرفیت آنها مسئولیت داد تا بتواند مسئولیت خودش را بهخوبی انجام بدهد و از تعادل خارج نشود و زمانی هم که مورد سؤال قرار گرفت بتواند پاسخ بدهد.
لازم به ذکر است که بگویم اگر در کنگره ۶۰ آرامش برقرار است به این دلیل است که تا زمانی که افراد به آن ظرفیت لازم نرسیدهاند به آنها مسئولیت داده نمیشود. اگر مسئولیتی به کسی داده میشود باید بتواند در خدمتی که انجام میدهد رفع اشکال کند و آتش درون خودش را مهار کند تا بندهای منفی را برطرف کند و آتش را تبدیل به نور کند تا باعث سازندگی شود.
اما چه رابطهای بین ظرفیت و مسئولیت وجود دارد؟ اگر در حالت تعادل باشیم و همهچیز بر وقف مراد باشد و ظرفیت و دانایی انسان بهاندازه مسئولیتهایش باشد نتیجه آن تعادل است و شخص بهخوبی میتواند وظایف خود را انجام بدهد. اگر مسئولیت بیشتر از توانایی و ظرفیت فرد باشد باعث میشود که نتواند از پس اینهمه مسئولیت که در حد توانش نیست بربیاید و از تعادل خارج میشود که در کنگره ۶۰ این حالت یعنی قبله گم کردن
قبله گم کردن به چه معنا است؟ قبله به معنای جهت و مسیر حرکت هست. درواقع اصطلاح قبله گم کردن به معنای جهت و مسیر را گم کردن است که در این حالت کفه مسئولیت از ظرفیت سنگینتر است و فرد نمیداند باید چکار کند که نتیجه آن هدف را گم کردن و نرسیدن به مقصود است.
برای اینکه این حالت برای ما پیش نیاید همانطور که در دستور جلسه ابتدا ظرفیت و بعد مسئولیت آمده باید ابتدا ظرفیت و دانایی لازم را کسب کنیم و بعد خدمت را بپذیریم. کسی که ظرفیت لازم را در خود ایجاد نکند در برخورد با سختیها و دشواریهای خدمت دچار انفجار سلولی میشود و ابتدا به خود و بعد به دیگران که در ارتباط با او هستند آسیب وارد میکند.
انشا الله که سفر اولیهای عزیز خدمت را از همان سفر اول شروع کنند تا بتوانند بهتدریج به جایگاههای بالاتر دست یابند و ظرفیت لازم را در خود ایجاد کنند؛ و همه ما در هر نقطه، جایگاه و شرایطی که هستیم قدر آن را بدانیم و درست عمل کنیم تا هم در آن جایگاه موفق و سربلند باشیم و همظرفیت قرار گرفتن در جایگاههای بالاتر را نیز به دست آوریم. انشا الله
نگارش و تایپ: کمک راهنما همسفر مریم (لژیون چهارم)
برداشتتان عالی بود.خدا قوت
یکی از زیباترین و کاربردی ترین دستور جلسات است که اگر روی آن کار شود جامعه ای عاری از فساد و رشوه خواری خواهیم داشت که به زیبایی همسفر محترم توضیح داده اند.
مچکریم آقای مهندس دژاکام